Sunday, September 7, 2008

Managerial Values and ethos for MBA students


Managerial Values and ethos for MBA students?



Q 1. Explain Managerial Values and ethos?


Ans. Managerial Values affects the internal environment of an organization
and managerial. Ethos refers to character and value of the manager
working as a professional in all organization.

Q 2. Listing the managerial values and ethos?


Ans. (i) Autonomy

(ii) Security

(iii) Equity

(iv) Opportunity


Q 3. Explain equity?


Ans. It means fair treatment with all the employee and make justice with all of them in rewarding performance.

Q 4. Explain work value?

Ans. It refers to the worth of a person who accept challenges, serve others, earn money etc.

Q 5. Explain characteristics of managerial ethos?


Ans. (i) Action goal orientation

(ii) Pro – action

(iii) Problem Solving attitude

(iv) Internal resource

Q 6. Explain Socialization Process?


Ans. Socialization Process includes:-

(i) Pre-arrival

(ii) Encounter

(iii) Meta morphosis

Pre-arrival:- It means Selector select the right type of person for the
right job.

Encounter:- It denotes the difference between expectations and
reality.

Meta Morphosis:- It refers to the adaptation and changes which may
take place in the Process of socialization.


Q 7. Explain Normative Behaviour?


Ans. When the action is taken in the majority manner is called normative
behaviour.

Q 8. Explain Social Force?

Ans. It refer to the forces take place outside the organization.

1 comment:

MADdy Xingh said...

Thanks.. It was helpfull.!